Première Vreemde Vogels succes

Op 7 juli werd het improvisatie theaterstuk “Vreemde Vogels” voor het eerst uitgevoerd door Tieners uit Veenendaal en Aleppo. De theaterzaal van De Troubadour in Veenendaal was goed gevuld met belangstellenden. Het stuk is als improvisatiewerk tot stand gekomen door de levensverhalen van de tieners zelf. De kijkers werden meegenomen in een verhaal waarin de heftigheid van de vlucht uit je vaderland werd gecombineerd met de vooroordelen waar vluchtelingen tegenaan lopen. Aan de andere kant werd er letterlijk veel ‘luchtigheid’ in het stuk gebracht door de setting; een fabriek van hoofdkussens waarbij regelmatig de veren om je oren vlogen of waarbij het niet vreemd was dat de werknemers plotseling de vogeltjesdans begonnen uit te voeren.

Kortom: de uitvoering was een groot succes. Er liggen nu plannen om het stuk nog een aantal keren uit te voeren met tieners van de verschillende middelbare scholen in Veenendaal.

De theatervoorstelling werd geproduceerd door het Cultuurfonds van Elevate en geregisseerd door Inès Kok – van Triest en Miranda Baakman.

De producties werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Veenendaalfonds en de gemeente Veenendaal.