Onze D-Tour heeft veel losgemaakt in dansend Nederland en de landen in de Balkan. Inmiddels lopen er contacten in Servië, Macedonië, Albanië en Griekenland.

Het project wat op dit moment het meest ver is met voorbereiden betreft een reis naar vluchtelingenkamp Moria op Lesbos (Griekenland). De vraag van de lokale hulpverleners betreft met name het geven van dansworkshops in een beschermd vrouwengedeelte bij het kamp, het verzorgen van dansworkshop en spel voor kinderen en kleinschalige optredens. Dit zodat de mensen door middel van aandacht weer hoop krijgen op een bestemming en een toekomst.

Voorbereidingen voor de overige landen zijn in volle gang. In Oktober bezoeken we een conferentie in Servië waar een 60-tal leiders samenkomt om te praten over nieuwe initiatieven voor bijvoorbeeld humanitaire hulpverlening. Dit betreft leiders uit Servië, Bulgarije, Kroatië en Macedonië. Elevate praat en denkt hierin mee om te kijken of we met onze programma’s van dienst kunnen zijn.

Deze jongen genoot van de aandacht. Zijn ouders waren dankbaar voor de levensmiddelen die we meebrachten om hen voor een zekere periode weer van de nodige zaken te voorzien.